Hlavní obsah

Tvůrci Firefoxu pracují potají na vlastním operačním systému

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fanoušci internetového prohlížeče Firefox se nejspíše dočkají i vlastního operačního systému. Na zahraničních internetových fórech se totiž začíná šuškat o tom, že společnost Mozilla pracuje potají na vlastním operačním systému, který bude konkurovat Windows i Linuxu.

Foto: archív tvůrců, Novinky

Článek

Jak upozornil Pavel Cvrček ze serveru Mozilla.cz, o projektu Boot to Gecko (B2G) se zmínil Andreas Gal v jedné zahraniční diskusní skupině. Z jeho příspěvků jde vyčíst, že za projektem se skrývají plány na webový operační systém.

Žádné bližší informace bohužel zatím nejsou známy. „Lze předpokládat minimalistický OS na pozadí, který zajistí chod webového prohlížeče,“ uvedl Cvrček.

„Za projektem stojí přímo Mozilla a jedním z lidí, který je pod projektem podepsán, je Brendan Eich, tvůrce JavaScriptu. Jak text dále zmiňuje, je zatím nedořešena řada otázek. Do finálního produktu je tedy každopádně ještě daleko,“ dodal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám