Hlavní obsah

Velký balík záplat opravuje chyby kancelářské sady Office

Novinky, mif

Americký softwarový gigant Microsoft vydal první velký balík oprav pro kancelářskou sadu Office 2010. Takzvaný Service Pack opravuje důležité chyby v aplikacích, které jsou součástí balíku, a přidává k nim drobná vylepšení.

Foto: Novinky

Microsoft Office 2010

Článek

Opravy zahrnuté v prvním Service Packu pro sadu Office 2010 se týkají programů Access, Excel, OneNote, Outlook, PowerPoint i Word. Například v poštovním klientu Outlook je opraven problém, při němž docházelo k přeskočení času pro opětovné připomenutí mezi dvěma upomínkami.

Ve Wordu pak Microsoft opravil potíže se zobrazením písma při otevírání dokumentů na šířku, která byla nainstalovaná v systému s obrysy PostScript. Díky záplatě také již nedochází k problémům s vykreslováním v případě vložení grafiky do dokumentu.

Foto: Novinky

Office 2010

Nejvíce aktualizací se týká aplikace OneNote 2010. Odstraněny byly problémy se styly, zvýrazněním, autorskými informacemi, či připojením ke službě Windows Live SkyDrive. Vylepšeny jsou pak některé výkonností prvky programu.

Velký balík oprav také přináší podporu internetové kancelářské sady Office 365, kterou společnost Microsoft představila tento týden. [celá zpráva]

První velký balík oprav pro kancelářský balík Office 2010 je možné stahovat prostřednictvím služby Windows Update přímo v operačním systému, nebo také pomocí následujících odkazů:

Microsoft Office zadarmo

Společnost Microsoft nabízí již od roku 2007 zajímavou službu, která umožňuje zaměstnancům firem i státních organizací využívat doma kancelářský balík Office úplně zadarmo. Nárok na bezplatnou licenci má podle statistik softwarového gigantu v Česku několik stovek tisíc uživatelů, zatím ale tuto možnost nevyužila ani desetina oprávněných lidí. Novinkám to potvrdil produktový manažer Microsoftu Petr Bobek.

„Program nazvaný Microsoft Office pro domácí používání nebo ve zkratce HUP (Home Use Program, pozn. red.) funguje v Česku od jara 2007. Od té doby jej využilo okolo 28 tisíc zaměstnanců z více než 300 českých firem a institucí. Počty lidí, kteří podle našich databází mají právo doma používat Microsoft Office, však jdou do statisíců,“ uvedl Bobek.

Bezplatné balíky Office 2010 nejvyšší sady Professional Plus jsou určeny pro zaměstnance institucí, které mají s Microsoftem uzavřenou multilicenční smlouvu na kancelářskou sadu, včetně balíčku nadstandardních služeb Software Assurance. Software je možné používat pro práci doma i za účelem vzdělávání a odborného rozvoje.

Vedle balíku Office 2010 pro počítače s operačním systémem Windows mohou uživatelé získat také Microsoft Office pro Mac 2011 pro počítače společnosti Apple. [celá zpráva]

Jeden zaměstnanec má právo na jednu domácí licenci. Samozřejmě pouze po dobu trvání jeho pracovního poměru a multilicenční smlouvy. „Distribuce instalačního balíčku a instalačního kódu probíhá online formou, administrativní poplatek za stažení činí 12,95 eur (330 Kč). Poplatek může zaplatit buď sám zaměstnanec, nebo ho za něj může zaplatit zaměstnavatel,“ dodal Bobek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám