Hlavní obsah

RIM lidem vymění asi tisícovku tabletů kvůli vadnému softwaru

Kanadská firma Research In Motion (RIM) vyzvala majitele zhruba tisícovky počítačových tabletů PlayBook s vadným softwarem, aby si je přišli nechat vyměnit.

Článek

Výrobce mobilních telefonů BlackBerry uvedl, že vadné PlayBooky mají chybu v operačním systému, kvůli níž nestahují při počátečním nastavení software tak, jak mají. Jde o přístroje s kapacitou paměti 16 gigabajtů a většina z vadných tabletů se ani nedostala k zákazníkům, dodala firma.

Přístroj s cenami od 499 do 699 dolarů sklidil v dubnu, kdy šel na trh, smíšené recenze. Jde o první snahu RIM rozšířit aktivity od chytrých telefonů a zajistit si pozici na trhu s tablety. Na tomto trhu slaví úspěchy Apple s přístrojem iPad, který šel prvně do prodeje loni a který s pozdější inovovanou verzí získal mezi ostatními tablety dominantní pozici.

Výzva majitelům vadných PlayBooků je další z řady nepříznivých zpráv RIM. Podnik minulý měsíc snížil výsledkovou předpověď za první fiskální čtvrtletí, protože prodává méně telefonů, než předpokládal, a za nižší ceny.

Přestože mají mobily BlackBerry dobrou pověst díky zabezpečení a spolehlivosti e-mailových služeb, na trhu se jim nedaří držet krok s iPhony od Applu a s mobily s operačním systémem Android od Googlu, napsala agentura AP.

Reklama

Výběr článků

Načítám