Hlavní obsah

Bezplatná navigace od Nokie zobrazuje Prahu ve 3D

Novinky, Miloslav Fišer

Společnost Nokia vybavila svojí mobilní GPS navigaci fotorealistickými 3D modely světových metropolí. Stejně jako samotnou navigaci bude finský výrobce i trojrozměrné mapové podklady nabízet zcela zdarma. Upozornili na to zástupci české pobočky Nokie.

Článek

„Fotorealistické 3D modely metropolitních oblastí jsou významným krokem na cestě k uskutečnění naší vize propojení reálného a virtuálního světa s lokalizačními službami coby jejich spojujícím prvkem,“ uvedl Michael Halbherr, senior viceprezident společnosti Nokia.

„Nové 3D zobrazení začíná pohledem z ptačí perspektivy. Uživatelé se pak mohou libovolně přibližovat či vzdalovat nebo se pohybovat okolo jednotlivých objektů, jako jsou budovy a stromy přímo ze svého počítače, a objevovat tak sice virtuální, ale přesto velice realistickou podobu nových míst,“ přiblížila vzhled nových map Lada Brůnová, mediální zástupkyně společnosti Nokia.

Ve zkušební verzi nabízí Nokia ve 3D celkem 20 metropolitních oblastí, přičemž v budoucnu plánuje jejich počet ještě navyšovat. Aktuálně jsou ve třetí dimenzi dostupné mapové podklady Barcelony, Miami, Bostonu, Milána, Chicaga, New Yorku, Londýna, Osla, Kodaně, Prahy, Florencie, San Franciska, Helsinek, Stockholmu, Las Vegas, Toronta, Los Angeles, Benátek, Madridu a Vídně.

Od začátku roku 2010 zrušila společnost Nokia všechny poplatky u své navigační aplikace. Každý majitel mobilního telefonu s GPS čipem tak může používat tuto službu úplně zadarmo. Za první měsíc od uvedení nového konceptu si navigaci zdarma stáhly již zhruba tři milióny lidí.  [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám