Hlavní obsah

Microsoft odhalil Internet Explorer 10

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Microsoft odhalila devátou generaci svého webového prohlížeče Internet Explorer teprve v polovině března, ale již nyní usilovně pracuje na nové verzi. V úterý dokonce na vývojářské konferenci MIX11 ukázala první testovací verzi Exploreru 10.

Článek

„Testovací verze je určena zejména pro vývojáře webu a zaměřuje se na využití možností dnešních počítačů a operačního systému Windows 7, který se postupně stává novým standardem na dnešních počítačích,“ uvedl Vladimír Komjati z české pobočky Microsoftu.

Foto: Novinky

První testovací verze Internet Exploreru 10

„Internet Explorer 9 přinesl plnou hardwarovou akceleraci vykreslení grafiky, textu i videa a vývojáři tak mohou uživatelům nabídnout stránky, které by ještě před rokem nebyly vůbec myslitelné. Internet Explorer 10 pak přinese podporu ještě více standardů, jako například CSS3 Gradients na pozadí nebo CSS3 Flexbox,“ dodal Komjati.

Foto: Novinky

První testovací verze Internet Exploreru 10

První testovací verzi Internet Exploreru 10 můžete stahovat zde.

Co umí nový Internet Explorer 9

Devátá generace Exploreru nabízí řadu novinek. Jednou z nejpatrnějších je zvýšení výkonu prohlížeče. „Díky optimalizacím se podařilo dále navýšit výkon nového JavaScript Enginu, označovaného Chakra. Ten v testu SunSpider dosahuje o 35 % rychlejšího výkonu oproti beta verzi,“ uvedl manažer divize Windows Lukáš Křovák.

Microsoft vybavil IE9 hardwarovou akcelerací grafiky. Díky tomu videa a animace na webových stránkách už nezatěžují zbytečně procesor počítače, ale grafickou kartu, která má zpravidla při prohlížení webových stránek dostatek volného výkonu.

Kromě zvýšení výkonu stojí za vyzdvihnutí také nový bezpečnostní nástroj nazývaný Tracking Protection. Ten umožňuje vytvořit seznam webových adres, se kterými nechce uživatel sdílet žádné osobní informace ani data.

Pro nový Explorer je charakteristický minimalistický design. Kromě panelu pro zadávání adresy a jednotlivých záložek s internetovými stránkami naleznete v horní liště jen šipky pro přechod mezi předešlými i následujícími weby a odkazy na nastavení, oblíbené položky i domovskou adresu. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám