Hlavní obsah

Firefox 5 prý vyjde už letos v červnu

Novinky, Miloslav Fišer

Pátá generace internetového prohlížeče Firefox by měla být dostupná už letos v červnu. A to i přesto, že čtvrtá verze vyšla teprve na konci března. Vyplývá to z oficiálních plánů společnosti Mozilla, které zástupci firmy zveřejnili na internetu. Upozornil na to server Conceivably Tech.

Článek

Tak brzy po čtvrté verzi by měl Firefox 5 vyjít kvůli nové politice společnosti Mozilla, podle které chce firma vydávat nové verze prohlížečů s kratším časovým odstupem.

„Nové verze Firefoxu po vydání verze 4 budou vycházet častěji. Na Firefoxu 5 se již pracuje. Hlavní novinkou má být pravidelné vydávání nových verzí, které budou vycházet se zvoleným časovým rozestupem. V nové verzi se tak vždy objeví novinky, které se stihnou dokončit. Pokud se nestihnou, objeví se až v další verzi,“ uvedl již dříve Pavel Cvrček ze serveru Mozilla.cz.

Podle serveru Conceivably Tech by se tak nový Firefox 5 měl objevit přesně 21. června. Veřejná testovací verze by pak měla být dostupná už 17. května.

Častější vydávání nových Firefoxů se dotkne i starších verzí. „V dokumentu je zmiňováno, že starší verze nebudou s příchodem nové podporovány. V současné době je podpora starší verze minimálně půl roku po vydání nové. Tato změna se však netýká Firefoxu 4 a starších verzí,“ vysvětlil Cvrček.

„Zmiňovány jsou i automatické aktualizace, které budou do budoucna ‘prováděny skrytě‘. Uživatel si však bude moci určit, zda si přeje každou z nich potvrzovat,“ dodal Cvrček.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám