Hlavní obsah

Firefox nejvíce zpomalují doplňky pro sledování počasí i stahování videí

Novinky, Miloslav Fišer

Společnost Mozilla uveřejnila seznam doplňků pro internetový prohlížeč Firefox, které nejvíce zpomalují jeho start. Na předních příčkách se drží aplikace pro sledování počasí, stahování videí a paradoxně i doplněk, který by měl Firefox zrychlit.

Foto: archív tvůrců, Novinky

Článek

Podle Justina Scotta z Mozilly zpomaluje jedno nainstalované rozšíření start Firefoxu v průměru o deset procent. „Společnost Mozilla uveřejnila seznam doplňků, takzvaných add-onů, pro internetový prohlížeč Firefox, které jej nejvíce zpomalují. Na předních příčkách se drží aplikace pro sledování počasí, stahování videí a paradoxně i doplněk, který by měl Firefox zrychlit,“ doplnil Pavel Cvrček ze serveru Mozilla.cz.

Tabulku s doplňky, které nejvíce zpomalují start internetového prohlížeče, společnost Mozilla sestavila na základě posbíraných dat od uživatelů Firefoxu 4. Na nelichotivých prvních dvou příčkách se umístily pluginy FoxLingo Translator a Firebug – ty zpomalují prohlížeč o více než 70 procent.

Mezi doplňky zpomalující Firefox zhruba o polovinu patří AniWeather, FlashGot, FoxClocks a Foxy Tunes. O třetinu pak zpomalují pluginy Video DownloadHelper, FastestFox - Browse Faster a Xmarks Sync.

Na doplňky, které zpomalují prohlížeč nejvíce, plánuje Mozilla upozorňovat ještě před jejich instalací. "V následujících 14 dnech by se mělo na serveru Doplňky Mozilly začít zobrazovat varování u těch doplňků, které zpomalují start Firefoxu o 25 % a více. Ve Firefoxu 5 by se tato informace měla začít zobrazovat přímo ve Správci doplňků,“ uvedl Cvrček.

Seznam doplňků, které zpomalují prohlížeč Firefox, naleznete na stránkách společnosti Mozilla (zde).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám