Hlavní obsah

Microsoft začne do Windows automaticky instalovat nový Explorer v červnu

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký softwarový gigant Microsoft začne instalovat do počítačů s operačním systémem Windows nejnovější internetový prohlížeč Internet Explorer 9 (IE) koncem června letošního roku. Postarat by se o to měly automatické aktualizace Windows Update. Na firemním blogu Windows týmu to uvedl Ryan Gavin ze společnosti Microsoft.

Foto: Novinky

Internet Explorer 9

Článek

Pomocí automatických aktualizací se bude Internet Explorer 9 šířit postupně během několika následujících týdnů. Starší verze prohlížeče budou postupně nahrazeny ve všech podporovaných operačních systémech. Vedle nejnovějších sedmiček tedy i ve starších Vistách a ve Windows Server 2008.

Pokud si budete chtít z nějakého důvodu v počítači ponechat starší Explorer, nemusíte se automatické aktualizace obávat. Před instalací vás Windows totiž vyzve k potvrzení instalace nového prohlížeče.

Pokud se vám ale nechce na automatickou aktualizaci čekat, můžete si nejnovější Internet Explorer stáhnout v českém jazyce již nyní. Odkaz pro stažení naleznete ZDE.

Učíme internetové prohlížeče novým trikům

Moderní prohlížeče jsou velice chytré. Dokážou odvrátit útok hackera, zrychlit prohlížení stránek, překládat cizojazyčné texty a kontrolovat pravopis. Co neumějí, se navíc mohou jednoduše naučit pomocí speciálních doplňků. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám