Hlavní obsah

Mozilla již pracuje na Firefoxu 5, vydávat nové verze chce po šesti týdnech

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Mozilla uvolnila na začátku týdne ke stažení novou verzi Firefoxu s pořadovým číslem čtyři. Vývojáři ale neusnuli na vavřínech a již nyní pracují na páté generaci prohlížeče. Pokud vše půjde podle plánu, měla by se novinka objevit na trhu již za necelé dva měsíce - vždy po šesti týdnech plánuje Mozilla vydávat nové verze Firefoxu.

Foto: archív tvůrců, Novinky

Článek

„Nové verze Firefoxu po vydání verze 4 budou vycházet častěji. Na Firefoxu 5 se již pracuje. Hlavní novinkou má být pravidelné vydávání nových verzí, které budou vycházet se zvoleným časovým rozestupem. V nové verzi se tak vždy objeví novinky, které se stihnou dokončit. Pokud se nestihnou, objeví se až v další verzi,“ uvedl Pavel Cvrček ze serveru Mozilla.cz.

Podle něj zatím není stanoveno přesné rozmezí, ve kterém budou nové verze vycházet. Podle interního dokumentu je prý ale lze vydávat každých šest týdnů, podobně jako u konkurenčního Chromu.

Častější vydávání nových Firefoxů se dotkne i starších verzí. „V dokumentu je zmiňováno, že starší verze nebudou s příchodem nové podporovány. V současné době je podpora starší verze min. půl roku po vydání nové. Tato změna se však netýká Firefoxu 4 a starších verzí,“ vysvětlil Cvrček.

„Zmiňovány jsou i automatické aktualizace, které budou do budoucna ‘prováděny skrytě‘. Uživatel si však bude moci určit, zda si přeje každou z nich potvrzovat,“ dodal Cvrček.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám