Hlavní obsah

Firefox 4 vyjde nejspíš už příští týden, Mozilla vypustila poslední testovací verzi

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nová verze oblíbeného internetového prohlížeče Firefox vyjde nejspíše už příští týden. Společnost Mozilla totiž uvolnila poslední veřejnou testovací RC1 verzi. Uvedl to Pavel Cvrček ze serveru Mozilla.cz. Příští týden plánuje uvést svůj nový webový prohlížeč také společnost Microsoft.

Foto: archív tvůrců, Novinky

Firefox

Článek

„Firefox 4 RC1 je prvním kandidátem na finální verzi. Pokud v něm nebudou nalezeny žádné závažnější chyby, bude později prohlášen jako finální verze,“ prozradil Cvrček s tím, že nová verze nepřináší žádné nové funkce, jen opravuje chyby z předchozího vydání.

„Firefox 4 RC1 je k dispozici v 79 jazycích, včetně české a slovenské verze. Oproti Firefoxu 3.6 přináší řadu novinek v uživatelském rozhraní, nové funkce a opět výrazně zrychluje,“ dodal.

Stahovat Firefox 4 RC1 můžete přímo z internetových stránek společnosti Mozilla.

Nový Explorer v úterý

Příští týden bude možné stahovat také nejnovější webový prohlížeč Internet Explorer od společnosti Microsoft. Softwarový gigant uvolní devátou verzi v úterý v šest hodin ráno. [celá zpráva]

„Devátá verze Exploreru přináší uživatelům řadu novinek, ať už jde o zvýšení rychlosti prohlížeče, rozsáhlejší podporu webových standardů, minimalistické uživatelské rozhraní nebo široké spektrum bezpečnostních funkcí,“ uvedla Martina Poláková ze společnosti Microsoft.

Kromě zvýšení výkonu stojí za vyzdvihnutí také nový bezpečnostní nástroj nazývaný Tracking Protection. Ten umožňuje vytvořit seznam webových adres, se kterými nechce uživatel sdílet žádné osobní informace ani data. "Tracking Protection jim zajistí větší kontrolu nad tím, jaké informace o nich jednotlivé portály shromažďují,” uvedl produktový manažer Microsoftu Lukáš Křovák.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám