Hlavní obsah

Stovky tisíc lidí mohou mít doma kancelářský balík Office zadarmo

Novinky, Miloslav Fišer

Společnost Microsoft nabízí již od roku 2007 zajímavou službu, která umožňuje zaměstnancům firem i státních organizací využívat doma kancelářský balík Office úplně zadarmo. Nárok na bezplatnou licenci má podle statistik softwarového gigantu v Česku několik stovek tisíc uživatelů, zatím ale tuto možnost nevyužila ani desetina oprávněných lidí. Novinkám to potvrdil produktový manažer Microsoftu Petr Bobek.

Foto: Novinky

Kancelářský balík Microsoft Office

Článek

„Program nazvaný Microsoft Office pro domácí používání nebo ve zkratce HUP (Home Use Program, pozn. red.) funguje v Česku od jara 2007. Od té doby jej využilo okolo 28 tisíc zaměstnanců z více než 300 českých firem a institucí. Počty lidí, kteří podle našich databází mají právo doma používat Microsoft Office, však jdou do statisíců,“ uvedl Bobek.

Bezplatné balíky Office 2010 nejvyšší sady Professional Plus jsou určeny pro zaměstnance institucí, které mají s Microsoftem uzavřenou multilicenční smlouvu na kancelářskou sadu, včetně balíčku nadstandardních služeb Software Assurance. Software je možné používat pro práci doma i za účelem vzdělávání a odborného rozvoje.

Vedle balíku Office 2010 pro počítače s operačním systémem Windows mohou uživatelé získat také Microsoft Office pro Mac 2011 pro počítače společnosti Apple. [celá zpráva]

Jeden zaměstnanec má právo na jednu domácí licenci. Samozřejmě pouze po dobu trvání jeho pracovního poměru a multilicenční smlouvy. „Distribuce instalačního balíčku a instalačního kódu probíhá online formou, administrativní poplatek za stažení činí 12,95 eur (330 Kč). Poplatek může zaplatit buď sám zaměstnanec, nebo ho za něj může zaplatit zaměstnavatel,“ dodal Bobek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám