Hlavní obsah

Operační systém Windows 7 dostal velký balík oprav a vylepšení

Novinky, Miloslav Fišer

Společnost Microsoft uvolnila velký balík oprav pro operační systémy Windows 7 a Windows Server 2008 R2. Takzvaný Service Pack opravuje důležité chyby v systému a přidává k němu drobná vylepšení.

Foto: Archiv, Novinky

Logo Windows

Článek

„Pro klientský operační systém Windows 7 je Service Pack 1 shrnutím všech předchozích oprav a zjednodušuje tak IT pracovníkům správu koncových stanic. Novou funkcí je pak možnost využití technologie Remote FX při přístupu k virtualizovanému desktopu v datovém centru,“ uvedl Vladimír Komjati z české pobočky Microsoftu.

Nová funkce Remote FX umožňuje vytvořit prostředí, které nabídne uživatelům pracujícím se vzdálenou plochou podporu 3D obsahu a Windows Aero, což doposud možné nebylo. Využít k tomu přitom bude možné výkon vizualizovaných grafických zdrojů a kodeků.

Service Pack je podle Microsoftu možné použít pouze s originální verzí Windows. Legálnost operačního systému ještě před instalací softwarový gigant ověří pomocí nástroje Windows Genuine Advantage.

V závislosti na již nainstalovaných aplikacích může mít opravný balík velikost od 260 MB do 2 GB. Jeho stažení tak může trvat v závislosti na rychlosti internetového připojení delší dobu, stejně jako samotná instalace.

Velký balík oprav je možné stahovat prostřednictvím služby Windows Update přímo v operačním systému, nebo také pomocí následujícího odkazu:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám