Hlavní obsah

Windows 8 přijdou v roce 2012, prozradil Dell

Novinky, Tomáš Hort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na internetu se objevil plánogram ukazující data vydání nových tabletů společnosti Dell. V následujícím roce by mělo na trh přijít hned několik modelů různých velikostí. Na začátku roku 2012 by se měl dokonce objevit tablet, který poběží na operačním systému Windows 8. Informaci přinesl server Androidcentral.com.

Článek

Operační systém Windows 8 by se podle mapy vydání měl objevit na desetipalcovém tabletu s kódovým názvem Peju. Tato informace je velmi překvapivá, neboť se obecně předpokládalo vydaní tohoto systému až v roce 2013.

V plánu jsou vidět dva již představené modely – Dell Streak s velikostí pět palců, a o něco větší Dell Streak 7“, oba běžící na operačním systému Android. V dubnu by se měl představit tablet s označením Gallo, který bude mít očekávaný operační systém Android 3.0 Honeycomb určený speciálně pro tablety.

Přibližně v polovině roku 2011 pak přijde Dell Rosemount s Windows 7 s rozlišením displeje 1366x768. Gallo i Rosemount už patří k modelům s velikostí deset palců. A právě na Rosemount by měl na začátku roku 2012 navázat zmiňovaný Peju s Windows 8.

Foto: Androidcentral.com, Novinky

Plán s informacemi o vydání tabletů společnosti Dell.

Společnost Microsoft zatím oficiálně nepotvrdila, kdy by měl být nový systém uveden na trh. Z předchozích zpráv se spíše zdálo, že by se tak mělo stát až v roce 2013. Nedávno se na internetu objevila informace o vydání Windows 8 od ruského hackera se jménem WZOR. Ten uvedl, že na pulty obchodů bude nový operační systém uveden 7. ledna 2013. [celá zpráva]

Společnost Dell únik plánu na vydávání svých tabletů nekomentovala. Na oficiální potvrzení data vydání Windows 8 si tak budeme muset ještě počkat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám