Hlavní obsah

Mozilla zablokovala doplněk Skypu pro Firefox, prý moc zpomaloval prohlížeč

Novinky, Miloslav Fišer

Společnost Mozilla zařadila na černý seznam zakázaných doplňků lištu oblíbeného komunikačního nástroje Skype pro internetový prohlížeč Firefox. Tento doplněk totiž podle vyjádření vývojářů výrazně zpomaluje chod Firefoxu a navíc v některých případech způsobuje i jeho pády. Upozornila na to server TechCrunch.com.

Foto: archív tvůrců, Novinky

Článek

Doplňková lišta se do Firefoxu instaluje automaticky s programem Skype, pokud sám uživatel nezvolí jinak. Podle vyjádření Mozilly je ale doplněk nestabilní, jen za poslední týden způsobil přibližně 40 tisíc pádů prohlížeče.

Firma také poukázala na to, že lišta od Skypu výrazně zpomaluje vykreslování internetových stránek. Vedení Mozilly se proto rozhodlo doplněk zařadit na takzvaný Add-ons Blocklist (seznam blokovaných doplňků).

„Tento seznam je pravidelně stahován instalacemi Firefoxu, které na jeho základě doplňky blokují. V tomto případě se jedná o mírnější úroveň blokování, které s vysvětlením doplněk zablokuje, ale v případě zájmu si jej může uživatel opětovně aktivovat,“ uvedl Pavel Cvrček ze serveru Mozilla.cz.

Vyřešit oba problémy by měla nová verze doplňku. „Na základě našeho šetření již víme, že nová verze doplňku nemá žádné problémy s kompatibilitou. Nyní spolupracujeme s programátory z Mozilly, abychom vyloučili jakékoliv další chyby. Omlouváme se všem uživatelům za případné potíže,“ vyjádřili se zástupci Skypu pro server TechCrunch.com.

Stahovat nejnovější verzi programu Skype Toolbar můžete ZDE.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám