Hlavní obsah

Seznam.cz odhalil upravenou verzi rychlého prohlížeče Opera

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oblíbená Opera je jedním z nejrychlejších internetových prohlížečů na světě. Pro operační systém Windows nyní můžete stahovat upravenou verzi od české portálové jedničky Seznam.cz, která přidává několik zajímavých doplňků a vylepšení.

Foto: mif, Novinky

Opera 10.60 od Seznam.cz

Článek

Speciálně upravená Opera vychází z tradičního internetového prohlížeče od společnosti Opera Software s pořadovým číslem 10.60. "Nová Opera nabízí o 50 procent větší rychlost než předchozí verze“, pochlubil se Rolf Assev, ředitel pro strategii Opera Software.

Foto: mif, Novinky

Opera 10.60 od Seznam.cz

Opera 10.60 přináší řadu dalších vylepšení, jako je například podpora pro uživatele s pomalejším připojením ve verzi Opera Turbo. V seznamácké verzi prohlížeče je ikona tachometru, která naznačuje aktuální rychlost. Ta by měla být proti konkurenčním prohlížečům třikrát až čtyřikrát rychlejší.

Speciální funkce pro pomalé připojení

Při pomalém připojení je v prohlížeči také praktická funkce vypnutí obrázků. Například při připojení přes pomalý přenosný modem můžete prohledávat jen texty a datově náročné obrázky nechat na později.

Zajímavá je také možnost ovládání prohlížeče pomocí kombinace gest myši. Například když stisknete pravé tlačítko myši a souběžně s ní pohnete doleva, vrátíte se na předchozí stránku. Další stránku spustíte přesně opačně – pomocí stisknutého levého tlačítka s pohybem myši doprava.

Foto: mif, Novinky

Opera 10.60 od Seznam.cz

Při otevření nového okna se zobrazí nabídka Rychlá volba, ve které jsou umístěny oblíbené internetové stránky.

Jednoduše tak můžete mít všechny nejnavštěvovanější weby vždy po ruce. Přímo v nabídce Rychlé volby je navíc položka vyhledání. Aniž byste spustili domácí stránku Seznamu, můžete do vyhledávače zadat svůj dotaz.

Jednodušší hledání i překládání

Jednodušší je v seznamácké Opeře také hledání na Seznamu, ale i v mapách, firmách a zboží. Stačí označit slovo nebo část textu, kliknout na pravé tlačítko myši (nebo dvojklik na označené slovo/část textu) a zvolit „Hledat pomocí“.

Foto: mif, Novinky

Opera 10.60 od Seznam.cz

Stejným způsobem je možné překládat cizí slova. Stačí ho označit textu, kliknout na pravé tlačítko myši (nebo dvojklik na označené slovo/část textu) a zvolit „Překlad“.

„Opera se díky unikátním funkcím, novému uživatelskému rozhraní a své rychlosti stává jedním z nejvíce atraktivních prohlížečů na trhu. To byl důvod, proč chceme tento unikátní uživatelský zážitek zprostředkovat i našim uživatelům“, řekl Jaroslav Souček, produktový manažer Seznam.cz.

Aktuálně Seznam.cz nabízí také upravené verze Firefoxu a Internet Exporeru. Nalézt je můžete na těchto webových stránkách (zde).

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám