Hlavní obsah

Podvodné e-maily masivně zneužívají Mistrovství světa ve fotbale

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Počítačoví piráti, kteří na internetu rozesílají nevyžádanou poštu, si vzali na mušku Mistrovství světa ve fotbale. Během posledních měsíců identifikovala antivirová společnost Symantec nárůst phishingových e-mailů a nebezpečných příloh nevyžádané pošty téměř o 30 procent.

Foto: Novinky

Článek

Piráti se ve spamech soustředí především na takzvané nigerijské podvody. V nich odesílatel slibuje vysoký zisk. Pro jeho získání je ale nutné zaslat určitou částku na odesílatelem specifikovaný účet.

„Není překvapením, že největší podíl na nevyžádaných zprávách mají nigerijské podvody, a vzhledem k tomu, že je slavnostní výkop doslova za rohem, očekáváme, že objemy veškeré nevyžádané pošty související s Mistrovstvím světa ještě porostou,“ uvedl Samir Patil ze společnosti Symantec.

„Podvody, které nějak souvisejí se světovou fotbalovou federací, jsme poprvé pozorovali již v roce 2005, když bylo oznámeno, že pořadatelem Mistrovství světa ve fotbale 2010 bude Jižní Afrika. Objem zpráv však v několika posledních měsících prudce stoupá.“

Podvodné spamové zprávy podle analýzy společnosti Symantec obsahují nejčastěji text FIFA 2010“, „2010 FIFA“, „Football World Cup“ a „FIFA World Cup“.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám