Hlavní obsah

Microsoft začal prodávat Office 2010, čeští uživatelé si počkají až do září

Novinky, Miloslav Fišer

Americký softwarový gigant Microsoft začal ve středu prodávat kancelářský balík Office 2010. V České republice je oficiální zahájení prodeje naplánováno na konec května. Přesto si jej koncoví uživatelé budou moci koupit až v září. Novinkám to potvrdila Martina Poláková z české pobočky Microsoftu.

Foto: Novinky

Microsoft Office 2010

Článek

V Česku bude Office 2010 uveden 27. května. Od tohoto data si jej budou moci zakoupit výhradně firmy. Pro běžné spotřebitele naplánoval Microsoft zahájení prodeje na 1. září.

Nejlevnější verze nového kancelářského balíku, která je určena pro studenty a domácnosti, bude stát 2490 Kč. Nejvyšší varianta Professional vyjde na 16 490 korun.

Novinky v Office 2010

Nejnovější verze kancelářského balíku Office 2010 nabízí nové nástroje pro zefektivnění spolupráce mezi osobním počítačem, mobilním telefonem a internetem. Vylepšení se dočkala také práce s textem, videi a obrázky.

Zajímavou novinkou je Outlook Social Connector. Ten díky Windows Live a serveru SharePoint urychluje komunikaci se známými a nabízí jednoduchou možnost, jak zobrazit historii hovoru.

Kancelářský balík Office 2010 má stejné hardwarové nároky jako předchozí verze, která byla vydána v roce 2007.

Pro svůj provoz tedy tento software potřebuje procesor s taktem alespoň 500 MHz a 256 MB operační paměti. I nejlevnější netbooky přitom mají minimálně dvakrát vyšší výkon, a tak by na nich nový kancelářský balík měl fungovat zcela bez problémů. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám