Hlavní obsah

Microsoft vydal bezpečností záplatu pro kritickou chybu v Internet Exploreru

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký softwarový gigant Microsoft vydal mimořádnou aktualizaci pro svůj internetový prohlížeč Internet Explorer. Vážnou bezpečnostní trhlinu může útočník zneužít ke vzdálenému spuštění libovolného kódu.

Článek

Microsoft původně plánoval vydat opravu této bezpečnostní trhliny až v dubnu v rámci pravidelných aktualizací, které vycházejí vždy druhé úterý v měsíci.

Na zahraničních pirátských fórech se ale začaly objevovat návody, jak může být tato kritická chyba chyba zneužita. To je nejspíše jeden z důvodů, proč je tato záplata vydána předčasně.

Bezpečnostní aktualizace je určena pro Internet Explorer ve verzi 5 a vyšší, týká se tedy i nejnovější osmé verze prohlížeče. Stahovat je jí možné prostřednictvím aktualizačního nástroje Windows Update.

Internet Explorer ztrácí na popularitě

Bezpečnostní trhliny nejsou jediný problém, který vývojáře z Microsoftu trápí. Podíl Internet Exploreru totiž mezi konkurenčními internetovými prohlížeči v Evropě klesá. Vyplývá to z vyjádření agentury Statcounter, která se zabývá výhradně monitorováním internetových statistik.

Oproti únoru si tento měsíc Internet Explorer pohoršil ve Francii o 2,5 procentního bodu a v Itálii o 1,3 bodu. Pokles zaznamenal tento internetový prohlížeč o jeden procentní bod také ve Velké Británii. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám