Hlavní obsah

Microsoft ukončí bezplatné stahování testovací verze Office 2010

Novinky, Miloslav Fišer

Na konci loňského roku nabídla společnost Microsoft možnost vyzkoušení kancelářského balíku Office 2010 prostřednictvím takzvané beta verze, která je k dispozici zdarma ke stažení na internetu. Bezplatné stahování ukončí americký softwarový gigant podle plánu již tento týden ve středu.

Foto: Novinky

Office 2010

Článek

Nejnovější verze kancelářského balíku Office 2010 nabízí nové nástroje pro zefektivnění spolupráce mezi osobním počítačem, mobilním telefonem a internetem. Vylepšení se dočkala také práce s textem, videi a obrázky.

Zajímavou novinkou je Outlook Social Connector. Ten díky Windows Live a serveru SharePoint urychluje komunikaci se známými a nabízí jednoduchou možnost, jak zobrazit historii hovoru.

Významnými změnami prošly také aplikace Project Professional 2010 a Visio Premium 2010. Nové Visio nabídne vyšší podporu procesního řízení, propracovanější grafy a možnost sdílet dynamické, s daty propojené diagramy prostřednictvím serveru SharePoint. Project 2010 pak usnadňuje řízení zdrojů a kontrolu nad všemi výnosy.

Office 2010 bude fungovat i na pomalých netboocích

Kancelářský balík Office 2010 má stejné hardwarové nároky, jako měla předchozí verze, která byla vydána v roce 2007. Pro svůj provoz tedy tento software potřebuje procesor s taktem alespoň 500 MHz a 256 MB operační paměti. I nejlevnější netbooky přitom mají minimálně dvakrát vyšší výkon, a tak by na nich nový kancelářský balík měl fungovat zcela bez problémů.

Finální verzi Office 2010 začne Microsoft prodávat letos v září. Jeho cena se bude pohybovat od 2490 korun u karty s instalačním klíčem pro studenty a domácnosti až po 16 490 Kč za plnou krabicovou verzi Professional.

Stahovat nejnovější kancelářský balík Office 2010 můžete přímo z internetových stránek Microsoftu pomocí následujícího odkazu:

Office 2010 pro mobilní telefony

Společně s Office 2010 pro stolní počítače byla uvolněna také beta verze nového kancelářského balíku pro mobilní telefony. Vlastníci zařízení s Windows Mobile 6.5 si ji mohou celosvětově stáhnout v rámci služby Windows Mobile Marketplace a vyzkoušet tak novinky mobilních aplikací Word, Excel, PowerPoint, OneNote a nový SharePoint Workspace Mobile 2010.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám