Hlavní obsah

XP mód ve Windows 7 nově nevyžaduje speciální procesory

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mezi uživateli se operační systém Windows Vista nezapsal nejlépe. Podle názorů odborníků to bylo mimo jiné způsobeno také obavou z toho, že některé starší počítače nebudou s novým systémem kompatibilní. U nejnovějších Windows chce Microsoft podobným problémům předejít, a proto přichází se zajímavým řešením ve formě speciálního doplňku Windows XP Mode. Ten nově nevyžaduje hardwarovou virtualizaci procesoru.

Foto: Novinky

Windows 7

Článek

"Windows XP Mode tedy nově nevyžaduje hardwarovou virtualizaci. Toto omezení bylo v původní verzi a funkci tak mohly využít pouze počítače s procesory, které podporovaly právě hardwarovou virtualizaci," uvedli zástupci amerického softwarového giganta.

Speciální doplněk Windows XP Mode je určen především pro malé a střední podniky, ale také domácnosti, kterým by měl snadněji pomoci přejít na operační systém Windows 7 a řešit případné problémy s kompatibilitou aplikací. Tento doplněk je však dostupný pouze ve Windows 7 Professional, Ultimate a Enterprise.

Díky novému módu bude možné ve Windows 7 spouštět starší programy prostřednictvím vizualizovaných XPček. Na rozdíl od Vist, ve kterých byl použit nepříliš povedený režim kompatibility, by tak měly jít bez problémů spouštět i starší programy, aniž by uživatel musel shánět jejich novější verze.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám