Hlavní obsah

Jak bude vypadat výběr internetového prohlížeče při instalaci českých Windows

Novinky, Miloslav Fišer

Evropská komise měla loni rozhodnout, zda Microsoft porušuje již od roku 1996 pravidla hospodářské soutěže, když operační systémy Windows automaticky dodává s nainstalovaným internetovým prohlížečem Internet Explorer. Americký softwarový gigant nakonec celé vyšetřování rozuzlil přidáním nové nabídky do instalace Windows, která se uživatele zeptá, jaký internetový prohlížeč chce nainstalovat a používat.

Foto: Novinky

Loga internetových prohlížečů Mozilla Firefox a Internet Explorer

Článek

Nová nabídka s volbou preferovaného internetového prohlížeče, kterou Microsoft nazývá ballot screen (hlasovací obrazovka), bude samozřejmě obsažena také v české instalaci Windows.

Výběr internetového prohlížeče bude probíhat v prostředí jednoduchého okna, ve kterém bude umístěno celkem dvanáct internetových prohlížečů. U každého z nich je navíc uveden přesný popis jeho funkcí, což by mělo uživateli výběr usnadnit.

Foto: Novinky

Výběr internetového prohlížeče. Kliknutím na obrázek jej zvětšíte.

Aby nebyl žádný z prohlížečů upřednostněn, jejich pořadí v nabídce se generuje zcela náhodně. V nabídce samozřejmě nechybí známé prohlížeče, jako je Internet Explorer, Firefox, nebo Opera.

Umístěny jsou v nabídce ale také méně známé prohlížeče, jako je FlashPeak SlimBrowser, Maxthon, Sleipnir, K-Meleon, Flock, Avant Browser nebo GreenBrowser.

Jak funguje ballot screen pro výběr internetového prohlížeče, si můžete vyzkoušet ZDE.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám