Hlavní obsah

Microsoft bude kontrolovat nelegální kopie Windows 7

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký softwarový gigant Microsoft vydá během příštího týdne aktualizaci svého aktivačního nástroje Windows Activation Technologies, která by měla odhalit nelegální kopie operačního systému Windows 7. Podobné akce na odhalení nelegálních systémů Microsoft uplatnil již u "XPček" i Vist.

Foto: mas, Novinky

Windows 7

Článek

O nové aktualizaci firma informuje na svém Windows Team blogu, kde mimo jiné odhalila, že Windows 7 obsahuje 70 děr, pomocí kterých mohou piráti nelegálně operační systém aktivovat, aniž by to dokázali ověřovací nástroje Microsoftu odhalit.

Zablokovat všechny tyto trhliny by ale měla právě nová aktualizace. Ta bude totiž odesílat určitá data, která bude následně porovnávat se servery Microsoftu. Firma však důrazně upozorňuje, že se jedná pouze o systémové položky a nikoliv o soukromá data uživatelů.

Nelegálním Windows 7 zčerná obrazovka 

Ve chvíli, kdy aktualizace odhalí nelegální kopii Windows 7, pracovní plocha operačního systému zcela zčerná. Stejně jako tomu bylo u Vist a XPček, pravidelně se poté bude zobrazovat upozornění, že se jedná o nelegální kopii.

Nová aktualizace aktivačního nástroje Windows Activation Technologies bude dostupná od úterý 16. února volně ke stažení na stránkách Microsoftu. Během února by se ale měla automaticky instalovat do počítačů prostřednictvím služby Windows Update.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám