Hlavní obsah

Internet Explorer má vážnou bezpečnostní chybu

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na konci ledna varoval Německý spolkový úřad pro informační bezpečnost (BSI) před používáním webového prohlížeče Internet Explorer (IE) kvůli kritické chybě, kterou mohou využít hackeři k proniknutí do počítače. Microsoft sice vydal během jediného týdne bezpečnostní aktualizaci, ale jen pár dní po ní se objevila v IE další vážná mezera, kterou můžou počítačoví útočníci zneužít.

Článek

„Tato nově objevená chyba může primárně ohrozit pouze uživatele systému Windows XP. Uživatelé systému Windows 7 a Windows Vista, kteří mají spuštěný prohlížeč Internet Explorer v chráněném režimu, což je standardní nastavení, nejsou touto chybou ohroženi,“ řekl Novinkám Lukáš Křovák, produktový manažer divize Windows Client společnosti Microsoft.

Chybu může zneužít útočník k tomu, aby se dostal ke všem souborům, které jsou uloženy na pevném disku v počítači.

Chybu mohou lidé opravit sami

Bezpečností aktualizace reagující na odhalenou chybu prozatím chybí. Podle Křováka si ale mohou uživatelé opravit chybu sami. Do počítače si stačí stáhnout speciální program Microsoft Fix It, který dokáže provést automatizované nastavení počítače tak, aby nebylo možné tuto chybu zneužít

Foto: Novinky

Program Microsoft Fix It

Program, který je možné zdarma stáhnout přímo ze stránek Microsoftu, je lokalizován do české jazykové mutace. Problém s jeho ovládáním tak nebudou mít ani méně zkušení uživatelé – prakticky stačí pouze neustále klikat na tlačítko další.

  • Program Microsoft Fix It můžete stáhnout prostřednictvím tohoto odkazu (zde). 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám