Hlavní obsah

Office 2010 budou fungovat i na pomalých a levných netboocích

Novinky, Miloslav Fišer

Americký softwarový gigant Microsoft plánuje uvést finální verzi nejnovějšího kancelářského balíku Office 2010 do volného prodeje v polovině letošního roku. Podle zahraničního IT magazínu Tech Connect bude novinka díky nízkým hardwarovým nárokům funkční i na nejlevnějších netboocích, které neoplývají přílišným výkonem.

Foto: Novinky

Microsoft Office 2010

Článek

Nový kancelářský balík Office 2010 bude mít podle Alexe Dubeca z vývojového týmu Microsoftu stejné hardwarové nároky jako předchozí verze, která byla vydána v roce 2007.

Pro svůj provoz bude kancelářský balík potřebovat procesor s taktem alespoň 500 MHz a 256 MB operační paměti. I nejlevnější netbooky přitom mají minimálně dvakrát vyšší výkon, a tak by na nich nový kancelářský balík měl fungovat zcela bez problémů.

Větší roli oproti předchozím verzím bude u Office 2010 hrát grafická karta, která bude využita například i pro renderování grafických prvků. Pro pohodlnou práci stačí karta s 64 MB vlastní paměti, která bude kompatibilní s technologií DirectX 9.

„Samozřejmě pokud bude Office 2010 pracovat na výkonnějším počítači, bude jeho chod plynulejší,“ přiznává Dubec. Co se kapacity pevného disku týče, aplikace si na pevném disku vyžádá maximálně 0,5 GB místa.

Office 2010 k vyzkoušení zdarma na internetu

Prozatím nabízí Microsoft možnost vyzkoušení kancelářského balíku Office 2010 prostřednictvím takzvané beta verze, která je k dispozici zdarma ke stažení na internetu. Tato verze nabízí inovované nástroje pro zefektivnění spolupráce mezi osobním počítačem, mobilním telefonem a internetem.

Vylepšení se dočkala také práce s textem, videi a obrázky. Zajímavou novinkou je Outlook Social Connector. Ten díky Windows Live a serveru SharePoint urychluje komunikaci se známými a nabízí jednoduchou možnost, jak zobrazit historii hovoru.

Stahovat beta verzi Office 2010 bude možné až do 31. března 2010, a to v angličtině, čínštině, japonštině, němčině, francouzštině, ruštině či španělštině. Kancelářský balík bude funkční až do 31. října 2010.

  • Stahovat nejnovější kancelářský balík Office 2010 můžete přímo z internetových stránek Microsoftu.

Office 2010 pro mobilní telefony

Společně s Office 2010 pro stolní počítače byla uvolněna také beta verze nového kancelářského balíku pro mobilní telefony. Vlastníci zařízení s Windows Mobile 6.5 si ji mohou celosvětově stáhnout v rámci služby Windows Mobile Marketplace a vyzkoušet tak novinky mobilních aplikací Word, Excel, PowerPoint, OneNote a nový SharePoint Workspace Mobile 2010.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám