Hlavní obsah

Microsoft vydal záplatu pro vážnou bezpečnostní chybu Internet Exploreru

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký softwarový gigant Microsoft vydal opravu vážné bezpečnostní chyby starší verze oblíbeného webového prohlížeče Internet Explorer, která byla odhalena na konci listopadu. Kvůli této chybě mohou do cizího počítače hackeři nainstalovat libovolný škodlivý kód.

Foto: Novinky

Článek

Bezpečnostní chyba se objevila u prohlížečů Internet Explorer 6 a 7. Nejnovější osmá verze zasažena není. Podle statistik Microsoftu je hrozba z globálního pohledu velmi vysoká, protože starší verzi Exploreru používá stále ještě více než 40 procent lidí.

Kvůli bezpečnostní chybě se uživatel může nakazit virem nebo jiným škodlivým kódem, aniž by cokoliv stahoval nebo instaloval do počítače. K infiltraci stačí, aby navštívil speciálně upravenou internetovou stránku.

Společně s opravou vážné chyby vydal Microsoft dalších 11 bezpečnostních aktualizací. Mezi nimi jsou kritické záplaty pro Windows Server 2008 a Project 2000, ale také důležité aktualizace pro textové editory Word 2000, Word 2002 a Works 8.5.

Důležité bezpečnostní záplaty pro kritické chyby a další aktualizace, které Microsoft v úterý uvolnil, mohou lidé stahovat z webových stránek společnosti nebo prostřednictvím služby Windows Update.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám