Hlavní obsah

Nejnovější testovací verzi Office 2010 si na internetu stáhl milión lidí

Novinky, Miloslav Fišer

O nejnovější testovací verzi populárního kancelářského balíku Office 2010, kterou je možné stáhnout zdarma z internetu, je mezi lidmi velký zájem. Za první dva týdny od oficiálního uvedení si novinku z webu amerického softwarového giganta Microsoftu stáhl milión lidí. Upozornil na to zahraniční IT server Neowin.

Foto: Novinky

Microsoft Office 2010

Článek

Stahovat beta verzi Office 2010 bude možné až do 31. března 2010, a to v angličtině, čínštině, japonštině, němčině, francouzštině, ruštině či španělštině. Kancelářský balík bude funkční až do 31. října 2010.

Finální verzi Office 2010 začne Microsoft prodávat v červnu příštího roku. Prozatím však není jisté, zdali se populární kancelářský balík Office 2010 začne v červnu příštího roku prodávat jen v zahraničí, nebo také v Česku.

Historicky se totiž software od amerického giganta takřka vždy prodával v zahraničí s předstihem. Změna nastala až s příchodem operačního systému Windows 7, který byl na tuzemský trh uveden ve stejný den jako v zahraničí.

Novinky v Office 2010

Nejnovější verze kancelářského balíku Office 2010 nabízí nové nástroje pro zefektivnění spolupráce mezi osobním počítačem, mobilním telefonem a internetem. Vylepšení se dočkala také práce s textem, videi a obrázky.

Zajímavou novinkou je Outlook Social Connector. Ten díky Windows Live a serveru SharePoint urychluje komunikaci se známými a nabízí jednoduchou možnost, jak zobrazit historii hovoru.

Významnými změnami prošly také aplikace Project Professional 2010 a Visio Premium 2010. Nové Visio nabídne vyšší podporu procesního řízení, propracovanější grafy a možnost sdílet dynamické, s daty propojené diagramy prostřednictvím serveru SharePoint. Project 2010 pak usnadňuje řízení zdrojů a kontrolu nad všemi výnosy.

  • Stahovat nejnovější kancelářský balík Office 2010 můžete přímo z internetových stránek Microsoftu.

Office 2010 pro mobilní telefony

Společně s Office 2010 pro stolní počítače byla uvolněna také beta verze nového kancelářského balíku pro mobilní telefony. Vlastníci zařízení s Windows Mobile 6.5 si ji mohou celosvětově stáhnout v rámci služby Windows Mobile Marketplace a vyzkoušet tak novinky mobilních aplikací Word, Excel, PowerPoint, OneNote a nový SharePoint Workspace Mobile 2010.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám