Hlavní obsah

Internet Explorer má vážnou bezpečnostní díru, záplata zatím chybí

Novinky, Miloslav Fišer

Společnost Microsoft varovala před vážnou bezpečnostní dírou, kterou trpí starší verze oblíbeného webového prohlížeče Internet Exploreru. Kvůli této chybě mohou do cizího počítače hackeři nainstalovat libovolný škodlivý kód. Upozornil na to zahraniční IT server Dark Reading.

Článek

Kvůli bezpečnostní chybě se uživatel může nakazit virem nebo jiným škodlivým kódem, aniž by cokoliv stahoval nebo instaloval do počítače. K infiltraci stačí, aby navštívil speciálně upravenou internetovou stránku.

Bezpečnostní chyba se objevila u prohlížečů Internet Explorer 6 a 7. Nejnovější osmá verze zasažena není. Podle statistik Microsoftu je hrozba z globálního pohledu velmi vysoká, protože starší verzi Exploreru používá stále ještě více než 40 procent lidí.

Chyba podle amerického softwarového giganta prozatím není počítačovými piráty masivně zneužívána. Účinnou ochranou je přejít na nejnovější verzi Internet Exploreru 8. Zkušenější uživatelé mohou také v počítači vypnout JavaScript, a to alespoň do doby, než Microsoft vydá bezpečností opravu.

Nejnovější verzi Internet Exploreru můžete stahovat v českém jazyce pomocí následujících odkazů:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám