Hlavní obsah

Microsoft podle Aceru chystá nový operační systém pro firmy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká společnost Microsoft uvažuje o novém operačním systému, který by nabízela klientům z řad firem. Zatím ale není jasné, kdy a zda vůbec se produkt objeví na trhu. V rozhovoru s agenturou Reuters to ve čtvrtek řekl šéf tchajwanské společnosti Acer J.T. Wang. Acer je předním výrobcem notebooků a jedním z klíčových zákazníků Microsoftu.

Foto: Archiv, Novinky

Logo Windows

Článek

"Situace se od základů mění a většina zákazníků si bude muset rozmyslet, zda přejde na nový systém," řekl Wang. "Nevím, kdy se nový (operační) systém zaměřený na podnikovou klientelu objeví na trhu, o jeho návrhu už ale uvažuji," dodal šéf Aceru k plánům Microsoftu.

Microsoft ve čtvrtek v celém světě uvedl na trh nový operační systém Windows 7. Podle pozorovatelů jde o jednu z nejdůležitějších modernizací klíčového produktu firmy za více než deset let. Snahou je získat zpět zákazníky, které zklamal poslední operační systém Vista. Ten Microsoft uvedl na trh asi před třemi lety.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám