Hlavní obsah

Nejlepší ochranu proti on-line podvodům nabízí nejnovější Internet Explorer

Novinky, Miloslav Fišer

Podle studie společnosti NSS Labs, která se zabývá testováním bezpečnosti produktů, nabízí v současnosti nejlepší ochranu proti podvodným internetovým stránkám a škodlivému softwaru prohlížeč Internet Explorer 8. Druhé místo obsadila třetí verze Firefoxu. Upozornil na to zahraniční IT server FavBrowser.

Článek

V testech využívala společnost NSS Labs mimo jiné techniku takzvaných phishingových útoků, které využívají počítačoví podvodníci například k tomu, aby od lidí získali údaje o jejich bankovních účtech či jiné osobní informace. Naposledy se například podobným způsobem snažili útočníci vylákat důvěrné informace od uživatelů Facebooku. [celá zpráva]

Nejnovější verze Interet Exploreru dokázala v těchto testech odhalit a zablokovat 83 procent phishingových napadení. Druhou příčku obsadil s 80 % prohlížeč Firefox 3 a třetí s 54 % Opera ve verzi 10.

Pouze 26 procent útoků dokázala odhalit druhá verze internetového prohlížeče Chrome. Nejhůře si však v testu vedl program Safari 4, který dokázal zachytit pouze dvě procenta útoků.  

Na trhu je několik internetových prohlížečů, nejpoužívanější je ale Internet Explorer a konkurenční produkt Firefox od společnosti Mozilla. Uživatelé se stále častěji také přiklánějí k alternativnímu internetovému prohlížeči Opera. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám