Hlavní obsah

Mozilla začala do počítačů automaticky instalovat nejnovější Firefox

Novinky, Miloslav Fišer

Podle plánu společnosti Mozilla se nejnovější verze internetového prohlížeče Firefox 3.5 začne během několika následujících týdnů pomocí automatických aktualizací šířit do počítačů po celém světě. Nová verze přeinstaluje starší variantu, která je na světě už déle než rok.

Článek

Pokud používáte ještě starší verzi Firefoxu 3.0, internetový prohlížeč vás při startu sám vyzve, abyste provedli aktualizaci. Obávat se ale nemusíte ani v případě, že si chcete starší Firefox ponechat. V dialogovém okně totiž můžete vybrat, zdali chcete aktualizaci stáhnout hned, odložit na později, nebo neinstalovat nikdy.

Bezpečnostní experti přesto doporučují na novější verzi přejít. A to především kvůli tomu, že vývojáři z Mozilly budou díky její rozšířenosti schopni řešit případné chyby a bezpečností díry daleko rychleji, než je tomu u starších verzí.

Nejnovější Firefox 3.5 by měl být navíc podle statistik tvůrců kompatibilní již s více než 90 procenty rozšíření, které přidávají do prohlížeče nové funkce i zjednodušují práci. Pokud nechcete na automatickou aktualizaci čekat, můžete si Firefox 3.5 stáhnout pomocí následujících odkazů:

Firefox 3.5.2 pro Windows

Firefox 3.5.2 pro Linux

Firefox 3.5.2 pro Mac OS X

Na trhu je několik internetových prohlížečů, nejpoužívanější je ale Internet Explorer a konkurenční produkt Firefox od společnosti Mozilla. Uživatelé se stále častěji také přiklání k alternativnímu internetovému prohlížeči Opera. [celá zpráva]

Firefox i pro mobilní telefony

Jednou z hlavních výsad chytrých telefonů s operačním systémem je velký a prostorný displej, který přímo vybízí k surfování na internetu i na cestách. V současné době zápasí o titul nejoblíbenějšího prohlížeče v mobilu Internet Explorer a Opera. Do souboje nyní přispěchal i Firefox, který je v první testovací verzi určen pro mobilní telefony od Nokie.

Mozilla Fennec je název nového internetového prohlížeče pro mobilní telefony, který má vycházet z populárního Firefoxu. Fennec je podle tvůrců prozatím jen kódové označení testovací verze. Finální program prý ponese název podle svého staršího bratříčka ze stolních počítačů.

Nový prohlížeč je plně optimalizován pro použití v chytrých telefonech s operačním systémem, které díky svému prostornému displeji přímo vybízejí k surfování po internetu. Testovací verze pro mobily jsou v současné době k dispozici pro telefony s operačním systémem Windows Mobile pro Nokii N810, která pracuje s linuxovým OS. Více se dozvíte ZDE.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám