Hlavní obsah

Nejnovější operační systém Windows je hotov a vstupuje do výroby

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na zahraničních i tuzemských internetových fórech se již několik dní diskutuje, zdali bude nejnovější operační systém Windows 7 od Microsoftu uveden na trh opravdu během října, jak je plánováno. Americký softwarový gigant ve čtvrtek ohlásil ukončení vývoje tohoto systému a zahájení jeho výroby. Říjnové zahájení prodeje by tak nemělo již nic ohrozit. Stejně je tomu i u systému Windows Serveru 2008 R2.

Foto: Archiv, Novinky

Logo Windows

Článek

„Při návrhu nových Windows jsme vycházeli z našich průzkumů, jak běžní uživatelé používají svůj počítač. Na základě toho jsme připravili dvě verze systému, které byly veřejně dostupné k testování. Uživatelé nám během testů mimo jiné poskytli mnoho připomínek a podnětů, díky kterým jsme finální verzi upravili,“ řekl Novinkám manažer divize Windows Lukáš Křovák.

Podle něj se tak na vývoji Windows 7 i Windows Serveru 2008 R2 v rámci programu Customer Experience Improvement podílelo více než deset miliónů uživatelů, zákazníků a partnerů společnosti Microsoft. Významnou roli při testování a finalizaci produktů sehrála také skupina beta testerů, kteří prostřednictvím svých odborných podnětů pomohli dovést oba systémy až do finální podoby.

„Na trh oba produkty oficiálně zamíří 22. října 2009, české verze budou dostupné v obchodech od 31. října. Zákazníci využívající hromadné licence budou s finální verzí obou produktů moci pracovat už v průběhu září,“ dodal Křovák.

Až do 20. srpna lze ze stránek Microsoftu stahovat zdarma dostupnou verzi Release Candidate systémů Windows 7 i Windows Server 2008 R2, abyste si systém vyzkoušeli ještě před jeho případnou koupí. Testovat a hodnotit systém Windows 7 ve verzi RC bude možné až do konce února 2010, po tomto datu se začne systém každé dvě hodiny vypínat. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám