Hlavní obsah

Firmy nemají kvůli krizi peníze na obranu proti počítačovým virům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Firmy během krize v rámci úspor omezují rozpočty na bezpečnostní technologie. Výdaje na ochranu informací omezilo 32 procent podniků. Vyplývá to z nového celosvětového průzkumu společnosti Deloitte. Zranitelnost firem tak podle Deloitte roste a naopak klesá jejich schopnost čelit rostoucím hrozbám vznikajícím v důsledku stále sofistikovanějších útoků a nových technologií.

Foto: Archiv, Novinky

K porušení interní bezpečnosti v posledních 12 měsících došlo u 41 procent firem.

Článek

"Ačkoliv společnosti vnímají nové hrozby, jako jsou elektronické podvody, podvody s kreditními kartami či odmítnutí služby, jejich pozornost se samozřejmě neustále soustřeďuje na základní obchodní a podnikatelské záležitosti," uvedl partner Deloitte Steve York.

Počet respondentů, kteří z celkového rozpočtu vyčleňují na bezpečnost informačních technologií sedm či více procent, poklesl z 36 procent v minulém průzkumu na letošních šest procent. Zhruba 53 procent dotazovaných, proti 67 procentům v roce 2007, by zařadilo svůj podnik mezi společnosti, které zavádějí nové bezpečnostní produkty mezi prvními ihned poté, co se objeví na trhu.

Přibližně 83 procent respondentů považuje za hrozbu pro informační bezpečnost podniku techniky zneužívání zranitelnosti technologií web 2.0 a 80 procent respondentů považuje za hrozbu techniky sociálního inženýrství, kam patří například krádeže osobních a finančních dat. K porušení interní bezpečnosti v posledních 12 měsících došlo u 41 procent firem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám