Hlavní obsah

Microsoft uvedl Silverlight 3, na internetu přehrává videa ve vysokém rozlišení

Novinky, mif

Microsoft na konferenci pro webové vývojáře MIX09 oznámil celou řadu novinek. Kromě nového finálního internetového prohlížeče Internet Explorer 8, uvedl také testovací verzi webového plug-inu Silverlight, který přehrává videoklipy v internetových prohlížečích Internet Explorer, Firefox a Safari. Novinka dovolí například přehrávat videa ve vysokém rozlišení (Full HD).

Článek

Třetí verze Silverlight dále přináší novou úroveň kvality videa na internetu s podporou plného HD rozlišení. Zajišťuje také nepřerušované živé internetové vysílání a poskytování videa s rozšířenou podporou multimediálních formátů včetně kodeku H.264. Díky němu je dosaženo výrazně vyšší kvality obrazu při nižším datovém toku než u starších technologií.

Silverlight 3 umožňuje vývojářům připravovat on-line aplikace a webové stránky nové generace, a to díky rychlejší práci s grafikou, animacemi, 3D prostředím a více než šedesátce nových ovládacích prvků. To vše Silverlight 3 podporuje i při vytváření webových aplikací, které je možné spustit samostatně, mimo webový prohlížeč.

Silverlight se od svého představení v roce 2007 dočkal výrazného rozšíření mezi uživatele a získal silnou podporu partnerů. Využívají jej dnes stovky tisíc vývojářů a designerů a významné organizace, jako například AOL LLC, eBay, CareerBuilder.com, CBS Sports Online, Netflix, Samsung Electronics, Evropské komise a Yahoo! Japan, vytvářejí na této technologii své aplikace.

Program Silverlight ve verzi tři tedy může na rozdíl od svých předchůdců pracovat i mimo webový prohlížeč přímo v operačním systému Windows nebo Mac OS X. Programátoři tak mohou vytvořit díky této technologii aplikace, které nás budou na ploše informovat o přesném času, nejnovějších zprávách na internetu, nebo počasí. Největší konkurencí pro Silverlight jsou programy od Adobe, které nabídnou podobné funkce a spoustu programů již dnes.

  • Testovací verzi prostředí Silverlight 3.0 pro Windows můžete stáhnout zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám