Hlavní obsah

Microsoft tvrdí, že již opravil bezpečnostní chybu Internet Exploreru

Novinky, mif

Microsoft ve středu vydal mimořádnou bezpečnostní aktualizaci, která opravuje chybu v Internet Exploreru. Chybu prý obsahuje většina aktuálních verzí Exploreru, především pak verze 7.0. Redmondský softwarový gigant záplatu připravoval čtyři dny. Za tuto dobu bylo kvůli chybě virem zasaženo více než 10 000 stránek.

Článek

Kvůli chybě v Internet Exploreru mohl útočník propašovat do počítače virus. Stačilo, aby se člověk dostal na internetovou stránku, která chybu zneužívá. Virus poté umožní přečíst veškeré operace, které člověk na počítači dělá. Včetně zadávání hesel a bezpečnostních kódů, například při internetovém bankovnictví.

Speciální záplata pro Internet Explorer je určena pro operační systémy Windows 2000 a starší, a to jak v 32bitové, tak 64bitové verzi. Microsoft doporučuje stáhnout záplatu také v případě Windows XP a Vista.

Přestože chyba je zneužívána především v sedmé verzi Exploreru, odborníci uživatelům doporučují systém aktualizovat i v případě, že používají novější betaverzi Internet Exploreru 8.

Aktualizace jsou dostupné přes systém automatických aktualizací nebo přes stránku Windows Update. Více informací o bezpečnostní chybě Internet Exploreru naleznete zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám