Hlavní obsah

Tisícům lidí po celém světě přestalo fungovat ICQ

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přestože to licenční podmínky ICQ neumožňují, někteří z nás jistě používají ke komunikaci přes ICQ takzvané neoficiální klienty, jako je QIP nebo Miranda. Takřka všichni uživatelé programu QIP nemohli v úterý pracovat se svým ICQ účtem. Při snaze o přihlášení přišla pouze informativní zpráva systému, že verze používaného klienta není podporovaná.

Článek

V současné době se tedy "oficiálně" připojíte k ICQ pouze pomocí nejnovější verze 6. Na vině je změna ICQ protokolu.

Podle prvotních zjištění byly zablokováni všichni starší alternativní klienti, pomocí kterých se bylo až doposud možné připojit k ICQ. Nejnovější verze programů QIP a Miranda by však tímto problémem trpět neměly.

Problémy však mají někteří uživatelé podle zahraničních diskusních fór s nejnovější verzí aplikace QIP Infium. V nastavení tohoto programu je potřeba změnit ID klienta na QIP 2005.

ICQ je často kritizováno kvůli uzavřenému protokolu

Právě kvůli uzavřenému a často se měnícímu protokolu, bez možnosti výběru libovolného klienta, je síť ICQ často kritizována.

Nejvíce je ICQ využíváno právě v České republice, přestože podle celosvětového trendu začíná být i u nás stále populárnější Windows Live Messenger (MSN) od Microsoftu.

Oblíbenosti se těší i protokol Jabber. Ten má však v našich končinách stále zanedbatelný podíl.

Reklama

Výběr článků

Načítám