Hlavní obsah

Nejoblíbenějším webovým prohlížečem v ČR je Explorer 7

Novinky, mif

Nejvíce používaným internetovým prohlížečem je v tuzemsku Internet Explorer 7 od Microsoftu s tržním podílem kolem 31 procent. Spolu se starší verzí 6 pak ovládá 54 procent tuzemského trhu. Vyplývá to z říjnové statistiky Navrcholu.cz.

Článek

Exploreru nejvíce konkurovala Mozilla Firefox 3 a 2 s podílem 23 respektive devět procent. Následovala Opera s pěti procenty. Na tuzemských internetových serverech každý měsíc surfuje kolem 4,6 miliónu Čechů.

Internet Explorer má již osmou verzi

Microsoft uvolnil v září druhou veřejnou testovací verzi internetového prohlížeče Internet Explorer 8 v českém jazyce. Internet Explorer 8 Beta 2 je dostupný pro systém Windows XP, Windows Vista a Windows Server 2003 a 2008. Zatímco Beta 1 byla určena především programátorům a webovým designérům, druhá testovací verze je určena i pro běžné uživatele.

Přínosem pro uživatele u druhé verze Exploreru 8 by měla být kromě češtiny také větší ochrana soukromí, zejména možnost vlastního nastavení toho, jak budou uchovávány informace o navštívených serverech a kdo jich bude moci později v prostředí internetu využít.

Funkce se nazývá InPrivateBrowsing a uživatelům dovolí prohlížet si webové stránky a zároveň zamezí tomu, aby se data o navštívených serverech ukládala na pevném disku jejich počítače.

Program Internet Explorer 8 Beta 2 v české verzi můžete již nyní stahovat ze stránek Microsoftu. Bližší informace o druhé testovací verzi prohlížeče naleznete zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám