Hlavní obsah

Microsoft uvolnil druhou testovací verzi prohlížeče Explorer 8

Novinky, ČTK, mif, olk
Aktualizováno

Americká společnost Microsoft uvolnila druhou testovací verzi internetového prohlížeče Explorer 8. Přínosem pro uživatele by měla být větší ochrana soukromí, hlavně možnost si nastavit, jak budou uchovávány informace o navštívených serverech a kdo jich bude moci později v prostředí internetu využít.

Článek

Firmy, které prodávají on-line reklamu, což je i samotný Microsoft, jsou nyní schopny elektronicky shromažďovat informace o chování uživatelů a pak jich využít při rozhodování, jakou konkrétní reklamu na počítači uživatele zobrazit. Nejnovější beta verze prohlížeče Internet Explorer 8 ale tento zvyk mění.

Pracuje totiž s funkcí InPrivateBrowsing, která uživatelům dovolí prohlížet si webové stránky a přitom zamezí tomu, aby se data o navštívených serverech ukládala na pevném disku jejich počítače.

Uvedený program se zabývá i dalšími prvky, jako jsou dočasné soubory nebo takzvané cookies. To jsou malé datové soubory, které webové stránky nainstalují v počítači uživatele, aby jejich prostřednictvím sledovaly, co si uživatel na uvedeném webu prohlíží.

Oproti březnové Beta 1 pracuje nová verze se zobrazením stránek daleko lépe díky výraznému vylepšení kompatibility se zdrojovým kódem. Většina stránek se nezobrazuje roztříštěně. Chyby v zobrazení se vyskytují jen občas. Stránka se například špatně poskládá na obrazovce při použití blokových elementů nebo špatně zobrazí prvky formulářů. Většina chyb se ale dá opravit znovunačtením stránky.

Na trhu je několik internetových prohlížečů, nejpoužívanější je ale Internet Explorer 7 a konkurenční produkt Firefox 3 od společnosti Mozilla. Uživatelé se stále častěji také přiklání k alternativnímu internetovému prohlížeči Opera 9.5.

Jak se chovat na internetu, abyste nepřišli o peníze

  • Používejte dobře zabezpečený počítač s antivirem a firewallem
  • Pravidelně aktualizujte software
  • Nemějte při on-line platbách otevřeno více oken (například Skype, stahování videí z netu, nečtěte v tu chvíli jiné weby)
  • Nikdy neplaťte z internetových kaváren. Nevíte, jak mají chráněné počítače
  • Nenechte se nalákat na falešné e-maily, ve kterých se útočník vydává za úředníka banky a chce po vás číslo karty
  • Při platbě po internetu si ověřte důvěryhodnost serveru. Doporučujeme se platbám kreditkou přes net vyhnout
  • Pravidelně kontrolujte účet. Problémy ihned reklamujte ve své bance

Reklama

Související témata:

Související články

Test: Máme důvod přecházet na Firefox 3?

Před týdnem vyšla třetí verze oblíbeného prohlížeče s liškou ve znaku a rozsáhlou uživatelskou základnou. První den se stáhlo neuvěřitelných 8 milionů...

Výběr článků

Načítám