Hlavní obsah

Aktualizace Windows může některým uživatelům zablokovat přístup na internet

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Při aktualizaci operačního systému Windows XP může dojít ke znemožnění připojení na internet. Chyba se projevuje na počítačích s nainstalovaným firewallem společnosti ZonerAlarm, kde znemožní připojení k internetu. Existuje však několik řešení, jak internetové připojení opět zprovoznit.

Článek

Zablokování připojení k internetu způsobuje aktualizace zabezpečení operačního systému Windows XP s označením KB951748. Aktualizace opravuje bezpečnostní nedostatek při práci s DNS protokolem.

Problém připojení však nezpůsobuje samotná oprava, ale bezpečnostní software ZonerAlarmu, respektive jeho nastavení. Ve standardním módu je totiž ochrana firewallu nastavena na vysoký mód, v kterém dochází ke kolizi s bezpečnostní záplatou od Microsoftu. Snížením ochrany firewallu na střední stupeň sice internetové připojení obnovíte, ale vystavíte se většímu bezpečnostnímu riziku napadení počítače.

Další možností, jak internetové připojení opět zprovoznit, je odinstalování updatu KB951748 z počítače. Ale ani toto řešení není příliš šťastné, neboť opět zvyšujete bezpečnostní riziko napadení. Nejideálnějším řešením je aktualizovat firewall od ZonerAlarmu na nejnovější verzi. Ta by totiž neměla s updatem od Microsoftu jakkoliv kolidovat.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám