Hlavní obsah

Lidé nejčastěji stahují zdarma dostupný antivir Avast

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejstahovanějším antivirovým programem tuzemskými uživateli byl v květnu avast! 4 tuzemské firmy ALWIL Software. Za ním následoval slovenský NOD32 a třetí skončil AVG Anti-Virus Free Edition. Vyplývá to z aktuální statistiky serveru Slunečnice.cz.

Článek

Podle marketingové ředitelky Slunečnice Hany Šebelové je avast! 4 uživatelsky jednoduchý a spolehlivý antivir s kompletní ochranou proti virům, červům a trojským koním. Jeho výhodou je použití zdarma pro domácí uživatele.

Druhý NOD32 od slovenské firmy Eset je oblíbený mimo jiné díky své dostupnosti také v českém jazyce. Třetí AVG Anti-Virus Free Edition obsahuje proti plnohodnotné variantě méně funkcí a není pro ni zajišťována technická podpora, ale i přesto představuje pro mnohé uživatele dostatečné zabezpečení.

Do první desítky se dostaly i další programy z rodiny AVG, například zkušební verze AVG ve verzi 8, která obsadila čtvrtou příčku, a AVG Internet Security na sedmé pozici. Oba obsahují kromě klasické antivirové ochrany také anti-spyware, anti-spam a webový štít. Vedle trhu s antiviry ke stažení zdarma v tuzemsku kvete i prodej služeb a placených programů.

Loni se příjmy z prodeje bezpečnostních produktů v Česku podle analytické firmy Gartner zvýšily o čtvrtinu na 18,2 miliónu eur, tedy v přepočtu téměř 450 miliónů korun. Počet vytvořených nebezpečných počítačových programů loni poprvé překonal množství užitečného software, který vznikl ku prospěchu uživatelů. Podle zprávy antivirové firmy Symantec tvořily škodlivé kódy 65 procent všech programů.

Reklama

Související témata:

Související články

Téměř polovina počítačů je zavirovaná

Podle statistik společnosti ESET bylo 44 % počítačů zkontrolovaných pomocí nástroje ESET Online Scanner nakaženo minimálně jednou virovou hrozbou. Za 10 měsíců...

Výběr článků

Načítám