Hlavní obsah

Opravný balíček naučí Office pracovat s novými formáty

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Microsoft v první polovině roku 2009 nabídne svým zákazníkům větší možnost volby při výběru formátu pro dokumenty, se kterými pracují. Uživatelé s nainstalovanou aktualizací Service Pack 2 budou moci upravovat a ukládat dokumenty ve formátu ODF a ukládat své soubory ve formátech XPS a PDF přímo z prostředí Microsoft Office bez použití externí aplikace.

Článek

Office také umožní nastavit otevřený formát ODF jako formát výchozí. Microsoft bude i nadále spolupracovat s Open Source komunitou na serveru SourcForge.net při vývoji překladače mezi formáty Open XML a ODF, aby zajistil podporu ODF i pro uživatele starších verzí Microsoft Office včetně Office 2000, Office XP a Office 2003.

Softwarový gigant dále potvrdil své odhodlání aktivně se podílet na dalším vývoji standardů ODF, Open XML, XPS a PDF. Za tímto účelem firma vstoupí do technické komise Organizace pro pokrok v oblasti strukturovaných informačních standardů (OASIS), která bude zajišťovat správu formátu ODF.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám