Hlavní obsah

Microsoft uvolnil třetí opravný balíček pro Windows XP

Novinky, mif

Microsoft uvolnil pro tuzemské uživatele ke stažení aktualizaci Service Pack 3 (SP3) pro Windows XP. V pořadí již třetí opravný balík pro tento operační systém slibuje až o 10 % vyšší výkon počítače, lepší zabezpečení proti pirátům i škodlivému softwaru a v neposlední řadě i spoustu funkcí, které si až doposud mohli užívat pouze majitelé Vist.

Článek

Uživatelé si balík oprav a vylepšení mohou stáhnout buď prostřednictvím služby Windows Update nebo přímo ze stránek společnosti Microsoft. Počátkem léta 2008 bude SP3 k dispozici také prostřednictvím služby Automatických aktualizací systému Windows.

Windows XP SP3 je kumulativní aktualizací systému Windows XP, která obsahuje všechny předchozí bezpečnostní aktualizace systému, opravy a vylepšení. Kromě toho přináší i některá nová vylepšení, jako je například technologie Network Access Protection, která je součástí systému Windows Server 2008 a je plně podporována systémem Windows Vista.

Přestože se operační systém Windows XP měl přestat prodávat již během roku 2008, rozhodnul se Microsoft prodloužit prodej až do roku 2010. Důležitou roli v této situaci odehrály levné a miniaturní notebooky, jako je Asus EEE.

Ty jsou mezi uživateli stále oblíbenější. Často však nabízejí málo výkonný hardware pro instalaci Vist, a tak jsou dodávány s Windows XP.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám