Hlavní obsah

První servisní balíček pro Windows Vista již v úterý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Operační systém Windows Vista společnosti Microsoft se pomalu zabydlel v počítačích každého z nás. Stejně jako u předchozích verzí Windows, i u Vist jsme mohli sledovat některé problémy a chyby ve funkčnosti i bezpečnosti. Řešením by měl být první opravný balíček.

Článek

„Tuzemská pobočka softwarové firmy Microsoft v úterý 15. dubna zpřístupní první servisní balíček (SP1) pro operační systém Windows Vista v češtině,“ řekla mluvčí pobočky Markéta Kuklová.

"K dispozici bude prostřednictvím služby Windows Update, či z centra stažení softwaru společnosti Microsoft," doplnila Kuklová. Pro legální uživatele bude balíček zdarma.

Visty jsou v prodeji již více než rok

Servisní balíček má zvýšit bezpečnost, výkon, spolehlivost a kompatibilitu systému Windows Vista. Kromě zcela nových dodatků obsahuje také všechny předešlé aktualizace. Uživatelům notebooků s Windows Vista balík umožní například delší dobu jejich používání na baterie.

Novinkou je i větší integrace Windows Live služeb a zvýšení podpory konektivity počítače s dalšími zařízeními, včetně mobilních telefonů a smartphonů. Anglickou verzi servisního balíku firma uvolnila ke stažení na svých stránkách minulý měsíc.

Microsoft prodává českou verzi nového operačního systému Vista od loňského března. Za rok si program v tuzemsku pořídilo kolem 600 000 uživatelů. Předchozí verze operačního systému Windows pod označením XP se za dobu své existence dočkala tří servisních balíčků. Připomeňme, že ta je v prodeji od října 2001.

Anketa

Aktualizujete pravidelně svůj operační systém?
Ano, aktualizace se mi stahují automaticky.
82,3 %
Ano, aktualizace vyhledávám v pravidelných intervalech.
8 %
Ne, stahuji pouze kompletní servisní balíčky.
2,8 %
Ne, systém neaktualizuji vůbec.
6,9 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1233 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám