Hlavní obsah

Nová verze Windows se jmenuje "7"

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Další verzí operačního systému Windows se v kuloárech Microsoftu přezdívá jezdnoduše - je zde známa jako "7". Na trhu by se měl nový software objevit do tří let, uvedl deník CNET s odvoláním na zdroje blízké Microsoftu.

Článek

Podobně jako současná Vista i jeho nástupce by měl být prodáván ve variantách jak pro běžné zákazníky, tak pro firmy. Rovněž bude zachováno jeho rozdělení na 32bitovou a 64bitovou verzi.

K vývoji operačního systému Windows Vista potřeboval Microsoft dlouhých pět let. Program se mezi firemní zákazníky dostal až v loni v listopadu, první domácnosti jej přivítaly letos v lednu.

Připravovanému systému z rodiny Windows, tedy "sedmičce", která je známa také jako Windows Vienna, by se nic podobného stát nemělo. Microsoft uvedl, že příchod tohoto programu bude "mnohem předvídatelnější". Zpoždění Windows Vista zavinily podle analytiků časté změny jeho základních vlastností, rovněž tak problémy s vývojem tohoto programu.

Spolu s vývojem Vienny Microsoft pracuje i na opravném - rozšiřujícím balíku pro stávající Windows Vista. Program by měl být uvolněn koncem tohoto roku. SP1 je vyvíjen v laboratořích Microsoftu pod kódovým jménem "Fiji".

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám