Hlavní obsah

Gates: bylo prodáno 40 miliónů kopií Windows Vista

Novinky, adr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LOS ANGELES

Význačný zástupce Microsoftu, Bill Gates, v úterý v Los Angeles uvedl, že již bylo na celém světě prodáno více než 40 miliónů kopií operačního systému Windows Vista. Tohoto počtu nedosahuje počet instalací programů našich největších konkurentů, dodal Gates.

Článek

Rychlost, s jakou uživatelé přijímají operační systém Windows Vista, je více než dvojnásobná, pochvaloval si Gates úspěšnost nového produktu.

Ve svém vstupu na konferenci Windows Hardware and Engineering Conference (WinHEC) Gates rovněž potvrdil zvěsti o oficiálním názvu nového serverového produktu Microsoftu. Ten bude dokončen na sklonku tohoto roku a na pultech obchodů se objeví pod názvem Windows Server 2008.

Na konferenci WinHec se podle pozorovatelů sjelo více než 2000 lidí. Zástupci Microsoftu zde pravidelně představují novinky ze svých laboratoří. Bohatost "náplně" těchto každoročních sletů odborníků se však výrazně liší.

Letos je nádivka obzvláště vypečená. Skládá se ze dvou serverových verzí OS Windows Vista - z již jmenovaného systému Windows Server 2008 (původně znám jako "Longhorn") a platformy Windows Home Server. Home Server v domácnosti zastřeší více osobních počítačů spolu s herními konzolemi Xbox 360, rozšíří jejich propojitelnost a komunikuje také například s přehrávači Zune. [celá zpráva]

Microsoft se na WinHec oháněl studiemi analytiků IDC. Podle nich z každého dolaru, který Microsoft vydělá na systému Vista a Windows Server 2008, získají externí vývojáři skrze své produkty 18 dolarů.

IDC rovněž tvrdí, že firmy celého světa prodají pro systémy Vista a Server 2008 produkty a služby za 120 miliard dolarů (2,4 biliónu korun).

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám