Hlavní obsah

Microsoft 19 nitěmi látal Office 2007, IE 07 a Exchange 2007

Novinky, adr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

V úterý uvedl Microsoft opravný balíček pro 19 bezpečnostních mezer v několika jeho produktech. Společnost lepila slabá místa v aplikacích Internet Explorer 7, Office 2007 a Exchange 2007.

Článek

V rámci pravidelných záplat, které jsou uváděny druhé úterý v měsíci, uvolnila firma sedm bezpečnostních buletinů. Všechny jsou označeny jako "kritické". To znamená, že řeší taková slabá místa, kvůli nimž může útočník proniknout do cizího počítače s pramalým či téměř žádným přičiněním jeho uživatele.

Většina z devatenácti záplat popisovaných v sedmi buletinech se týká bezpečnostních problémů, do nichž se dostane uživatel po otevření speciálně upravených webových stránek či závadných souborů, které tvoří přílohu e-mailu.

E-mailů s infikovaným obsahem koluje internetem celá řada. Některé projdou i přes důmyslné spam filtry a nezkušený uživatel by se jimi mohl nechat zaskočit. Taková byla například i elektronická zpráva z adresy "admin@microsoft.com", jenž údajně nabízí informace o prohlížeči Internet Explorer 7.

Pokud uživatel na odkaz uvedený v e-mailu klikne, stáhne si do počítače infikovaný *.exe soubor, který jeho počítač zaviruje a vystaví tak jeho data napospas útočníkovi.

Opravné balíčky uvedené v úterý, které by tyto a jiná slabá místa měly řešit, jsou dostupné přes systém Automatických aktualizací v operačním systému Windows, či přes stránky Microsoft Update a Windows Update.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám