Hlavní obsah

Microsoft uvolnil 3. betaverzi serverových Windows Longhorn

Novinky, adr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve čtvrtek americký Microsoft uvedl v pořadí již třetí betaverzi serverového operačního systému Windows Server s kódovým označením Longhorn. Tato testovací verze má vynikat vylepšenou správou, vyšší bezpečností a flexibilitou.

Článek

"Až naši zákazníci Longhorn vyzkouší, zjistí, že se skutečně jedná o velmi inovativní produkt přinášející řadu nových možností, funkcionalit a především nástrojů pro snižování provozních nákladů, uvedl Dalibor Lukeš, manažer serverové divize Microsoftu.

Podle Lukeše již dnes běží v Microsoftu i u jeho zákazníků stovky serverů s operačním systémem Windows Server Longhorn v ostrém provozu. "Zkušenosti jsou více než pozitivní," doplnil Lukeš.

Zástupci Microsoftu uvedli, že se operační systém Windows Server Longhorn, Windows Vista pro běžné uživatele a kancelářský balík Microsoft Office 2007 navzájem doplňují a při společném nasazení mají nabídnout výhody například v bezpečnosti práce.

Otázka bezpečnosti nových Windows je sice pro Microsoft klíčovým parametrem, řada expertů však stále není přesvědčena, že je Vista opravdu tak dobrým produktem, jak se o ni výrobce zmiňuje.

Například počátkem dubna byla ve Vistě nalezena závada, která umožňovala útočníkovi získat přístup do cizích počítačů. Chybný byl způsob, kterým celá rodina produktů Windows včetne nové Visty nakládala se soubory *.ani (animovaný kurzor). [celá zpráva]

Windows Server Longhorn Beta 3 je možné stahovat na této adrese. Uvolnění finální verze Windows Server Longhorn do výroby očekává Microsoft ve druhé polovině roku 2007.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám