Hlavní obsah

Výrobce grafik Nvidia: OS Windows Vista nám dal zabrat

Novinky, adr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výrobce nejvýkonnějších grafických karet současnosti GeForce 8800 přiznal, že zanedbal vývoj ovladačů pod operační systém Windows Vista. Věc nevídaná, když přihlédneme k tomu, že Nvidia ještě nedávno patřila k těm společnostem, u kterých jste si mohli být jisti, že spolu s produktem nedodá neodladěné ovladače.

Článek

Karta se však velmi rychle obrátila a jestliže byla dříve oním otlounkánkem, který nebyl schopen dodat fungující drivery, ATI Technologies, je jím dnes Nvidia. Podle kuloárních informací mohou být za potížemi Nvidie také časté odchody jejich vývojářů, kteří odcházeli za lepšími nabídkami do konkurenční ATI.

Ať jsou však důvody jakékoliv, jedno je jisté - majitelé nejnovějších GeForce mají pod operačním systémem Windows Vista s ovladači problémy. Tyto potíže ovšem nejsou nijak nové - hovoří se o nich již několik měsíců, tedy od doby, kdy byl uveden OS Windows Vista. Podle Nvidie ale budou závady ve ForceWare ovladačích vyřešeny "během krátké doby".

O vadných ForceWare ovladačích informovala od počátku února například webová stránka NvidiaClassAction.org, která shromažďovala stínosti uživatelů na chování GeForce v prostředí Windows Vista. V březnu však byl provoz webu z neznámého důvodu pozastaven.

"Zvyšujeme frekvenci, s níž budeme uvádět nové ovladače pro Vistu. Věříme, že v blízké době napravíme velkou část problémů, ne-li všechny. Nejsem schopen říci, kdy uvedeme nové opravené drivery, ale bude to velmi brzy," uvedl v rozhovoru pro server IGN Keita Iada, který je zodpovědný za vývoj ovladačů.

Zdá se, že Nvidia má potíže s odladěním ovladačů pro různá prostředí (Windows XP, Vista), ale také rozhraní (DirectX 9, 10). Prioritou firmy se nově staly ovladače, které budou stabilní - Nvidia tak pravděpodobně obětuje vyšší výkon svých nejnovějších grafických karet pro jejich maximální softwarovou kompatibilitu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám