Hlavní obsah

Výrobce antivirů Symantec: Windows Vistě nevěříme

Novinky, adr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Operační systém Windows Vista není pro mě ani naši společnost, uvedl v rozhovoru pro server CNET John Thompson, šéf firmy Symantec, která se zabývá výrobou antivirových systémů. Thompson je přesvědčen, že Vista není bezpečným produktem.

Článek

"Zákazníci by neměli být mateni. Vista není bezpečným produktem," nechal se slyšet Thompson. Dodal, že i když systém nabízí pokročilé funkce, je postaven na stabilnější a důvěryhodnější platformě, lidé budou stále k zabezpečení počítače potřebovat produkty od Symantecu nebo jiných antivirových firem.

"Nesmíme se proto nechat zmást marketingovými řečmi o tom, co Vista je," dokončil Thompson.

Přestože Vista není zcela bezpečnou platformou, je nutné dodat, že spílání Symantecu na nový Windows má i jiné, racionálnější důvody.

Microsoft totiž zásadním způsobem konkuruje všem výrobcům antivirových systémů, kteří toto začínají pociťovat na svých výdělcích. Uvedením systému Windows Live OneCare, který má chránit uživatele počítačů před viry, firma rázně vstoupila (viz. významné investice firmy v roce 2003 - 2005) mezi prodejce bezpečnostních programů.

V testu anglického časopisu Virus Bulletin sice OneCare Live podal nepřesvědčivé výsledky. [celá zpráva] To však nic nemění na tom, že se loni tento program stal krátce po uvedení na trh druhým nejprodávanějším ve své kategorii.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám