Hlavní obsah

Windows Vista obsahuje řadu bezpečnostních chyb

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vista je prošpikována chybami, kvůli nimž může útočník ovládnout počítač s tímto operačním systémem. V polovině týdne to uvedla analytická společnost Determina Security Research.

Foto: Novinky
Článek

Odborníci dodali, že Microsoft informovali o šesti bezpečnostních chybách, které se údajně nacházejí v OS Windows Vista. Přítomny jsou ale také i ve starších verzích Windows, jež obsahují stejný kus programového kódu jako nová Vista. [celá zpráva]

Determina uvedla, že Microsoft již na nápravě problému usilovně pracuje.

Tyto chyby ovšem nejsou jediné, jimž v současnosti Vista čelí. O jiné závažné bezpečnostní mezeře již informoval ruský programátor 15. prosince. Muž rovněž na internetu zveřejnil možný návod, kterak se dostat do počítače s nainstalovanou Vistou na dálku.

Další ránu vývojářům z Microsoftu udělili experti antivirové společnosti Sophos. Podle nich jsou tři z deseti nejrozšířenějších počítačových virů schopny překonat stávající zabezpečení Visty.

Pro firemní klienty uvedl Microsoft Vistu na začátku prosince, se zahájením prodeje koncovým zákazníkům počítá začátkem března.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám