Hlavní obsah

Výpadek internetu? T-Mobile bude rozdávat neomezená mobilní data zadarmo

Novinky, mif

Novou službu si pro své zákazníky, kteří využívají pevný internet i mobilní služby, připravila společnost T-Mobile. Růžový operátor jim v případě výpadku DSL internetu, tedy připojení přes pevnou linku, automaticky aktivuje neomezená mobilní data na jejich mobilním čísle. Díky tomu by se měla výrazně snížit možnost, že se lidé ocitnou bez připojení k internetu.

Foto: Fabian Bimmer, Reuters

Logo společnosti T-Mobile.

Článek

„T-Mobile nenechá zákazníky ve štychu ani při odstávkách pevného internetu. Jako první a jediný operátor v Česku dá zákazníkům při výpadku pevného připojení přes DSL zdarma náhradu v podobě neomezeného internetu v mobilu,“ uvedl Jan Resler, expert řízení zákaznické spokojenosti T-Mobilu.

Tato služba přitom bude zákazníkům poskytnuta při plánovaných i neplánovaných výpadcích. Nemusí jít tedy pouze o poruchu, pokud bude operátor potřebovat modernizovat datové sítě, například nainstalovat nové DSLAMy, jednoduše si lidé budou moci aktivovat balíček neomezených mobilních dat na 12 hodin zadarmo.

O neomezená mobilní data má zájem až polovina nových zákazníků

Mobil

V takovém případě pak lidé budou moci využít svůj chytrý telefon nejen k přístupu na internet, ale také jako wi-fi hotspot, ke kterému se připojí bezdrátově další zařízení v domácnosti – například počítače, tablety, chytré televizory, ale klidně i konzole.

„Jak vyplynulo z našich průzkumů, zákazníci kladou nejen důraz na rychlost opravy poruchy, ale uvítali by také kompenzaci nedostupných služeb a aktuální informace o stavu řešení jejich problému,“ konstatoval Resler a doplnil: „Téměř 90 procentům zákazníků by se jako kompenzace líbila náhrada v podobě neomezených mobilních dat.“

Nejrychlejší LTE internet měl v září T-Mobile. Opět

Internet a PC

Ve chvíli, kdy si uživatelé tento balíček v případě nedostupnosti DSL služeb aktivují, následující půlden jim nebudou z jejich tarifu odečítána žádná data – přednostně se bude spotřebovávat právě neomezený internetový balíček. V případě, kdy doba výpadku přesáhne 12 hodin, zákazník si může aktivovat balíček znovu.

Žádný jiný operátor v Česku zatím podobnou službu nenabízí, přestože mobilní i pevný internet nabízí také konkurenční společnosti O2 a Vodafone.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související články

Huawei zřejmě dostane v Česku zelenou

Čínská společnost Huawei navzdory loňskému bezpečnostnímu varování Národního úřadu pro kybernetickou a informační bezpečnost (NÚKIB) zřejmě nebude v ČR...

Výběr článků

Načítám